Rád by som sa s Vami podelil o môj recept kde sa snúbia dve obľúbené ingrediencie červené víno Dunaj a klobása.
Zoznam surovín
- Polosuchú údenú klobásu 1-2ks
- Červené víno Dunaj - 2-3 deci
- Cibuľa červená 1-2ks
- Cibuľa biela 1ks
- Zemiaky 3-4ks
- Maslo
- Horčica
- Štipka soli
- Štipka čierneho mleteho korenia
- Cukor 2-3 čajové lyžičky
Postup
- Ošúpané zemiaky nakrájame a dáme variť do osolenej vody.
- Červenú cibuľu nakrájame na polmesiace, osolime, okoreníme, dáme do panvice a na malom ohni osmažíme na masielku 5 až 10 minút. Pridáme 2-3 čajové lyžičky cukru, ktorý necháme skaramelizovať, potom podlejeme vínom a počkáme 5 min. než sa nám odparí alkohol.
- Do pekáča vložíme klobásku, zalejeme zmesou s panvice a dáme piecť do rúry na 180°C. Klobásku po 15min. v pekáči otočíme a pečieme ďaľších 15min. Klobáska nám príjemne nasiakne zmesou cibule a červeného vína.
- Bielu cibuľu nakrájame na jemno, posolime a v miske zamiešame s cca 1PL horčice, kto má rád redšiu konzistenciu može si pridať viacej horčice.
- Môžeme servírovať.
Dobrú chuť.
- Prihlásiť sa alebo Zaregistrovať sa ku komentovaniu článku
Komentáre
Mňam
Mňam
Dunaj už pre teba mám…
Dunaj už pre teba mám nachystaný. ????